Regnskoven er hjem for tudsindevis af planter og dyr

Regnskoven er hjem for tudsindevis af planter og dyr

Regnskoven er et af de mest fantastiske steder her på jorden. Den rummer et liv, der ikke er til at finde nogen andre steder i hele verden. Den huser nemlig størstedelen af alle jordens dyr, og en stor procentdel af alle planter. Derfor er det altså utrolig vigtigt, at vi passer på denne naturskat. Desværre er der rigtigt mange mennesker, der ikke tænker på regnskoven, og derfor bliver der hver dag fældet store områder af den. Dette lægger et helt utrolig stort pres på skoven, og hvis vi ikke stopper disse ødelæggelser, vil den bukke under.

Et skrøbeligt økosystem

Noget, der er helt utrolig fantastisk ved regnskoven, er, at den har sit helt eget økosystem. Dog er dette meget følsomt, og der skal ikke meget til for at forstyrre eller i værste fald ødelægge det. Alle regnskovens dyr og planter lever i harmoni med hinanden, og de hjælper til hinandens overlevelse. Det har alt sammen tilpasset sig hinanden, og det er derfor, at det ikke er særlig resistent overfor udefrakommende indblanding. Hvis økosystemet forstyrres, er der en god chance for, at nogle af alle disse skønne dyre- og plantearter vil uddød. Hvis det sker, vil en ond cirkel blive startet, eftersom denne plante eller dette dyr har tjent en helt særlig plads i økosystemet.

Grunden til, at regnskove er så rig på liv, er, at de ligger i et område, hvor temperaturerne er helt rigtige, og på grund af temperaturen er dannelsen af vand også høj. Dog er det træerne selv, der er med til at skabe de utrolig store mængder vand, der årligt falder. Derfor vil fældning af regnskoven også kunne resultere i tørke, som videre vil føre til udryddelse af planter og dyr.

Hjælp med at bevare

Som du kan høre, er regnskoven et fantastisk, men følsomt sted, og vi bliver nødt til at kæmpe for dens overlevelse. En af de måder, hvorved du kan hjælpe med at værne om regnskoven, er ved at støtte organisationen Verdensskove. Disse gør et stort arbejde for at bevare og redde alle verdens skove. De kæmper altså for, at alt fra regnskov til fyrreskov skal bestå. Det er dog ikke kun naturen, de redder ved at beskytte skovene – det er også det dyreliv, der lever i disse skove, og de mennesker der også har hjem her, men som ikke belaster systemet – tværtimod lever de bæredygtigt. Hvis du ønsker at læse mere om deres arbejde, kan du besøge deres blogs, som jævnligt opdateres med artikler om deres produkter og firma.