Kom i gang med dit eget øl

Kom i gang med dit eget øl

Du vil blive overrasket over to ting ved at brygge dit eget øl. Det første er, at det ikke koster hverken meget tid eller mange penge. Den anden er, at det smager helt igennem fantastisk. Det var i hvert fald det, jeg opdagede, da jeg besluttede mig for en ny og rigtig spændende hobby, som jeg er blevet rigtig gad for at have taget op.

Du skal bruge det bedste udstyr

Jeg er den type, der rent faktisk læser brugsvejledninger, inden jeg giver mig i kast med noget nyt. Det er tid godt givet ud, og det gælder også ølbrygning. Jeg fandt rigtig mange tips og tricks på forskellige hjemmesider, og jeg nåede frem til, at for at få en god start, så skulle jeg bruge det bedste udstyr på markedet, og jeg skulle også have de bedste og mest friske ingredienser.

Både brygudstyr og ingredienser købte jeg det samme sted. Det var her, jeg havde fundet mange gode råd til en kommende brygmester, og der var rigtig meget spændende at vælge mellem. Desuden virkede deres anlæg meget robust og samtidig både let at bruge og let at rengøre. Det trak i den rigtige retning, og det samme gjorde forkærligheden for alle de ingredienser, der var til rådighed.

Et super anlæg

Jeg kan brygge hele 25 liter ad gangen. Men jeg overvejer allerede nu at opgradere, for der kan tilsluttes endnu 25 liter til det samme anlæg, og det vil være muligt at brygge to forskellige slags øl på en gang. Det er noget, jeg er fristet af, for lige nu brygger jeg pilsner, men jeg vil også gerne prøve andre slags øl, og det er sjovere at kunne nyde mere end en ad gangen.

Ingredienserne er også rigtig friske, og det er nemt at arbejde med, især hvis du vælger en færdig pakke. Så kommer der et helt sæt til de 25 liter. Tilsæt bare vand og bryg løs.