Har du prøvet matcha latte?

Har du prøvet matcha latte?

For mig er det alt det gode ved en latte og alt det gode ved te i en skøn blanding. Men i stedet for den lyse og brune farve, der kommer fra kaffen, får du her en latte, der er saftig og grøn, og samtidig får du alt det gode fra mælken og fra teen på én gang. Det skal også nævnes, at det smager mere end fantastisk godt, og det er nemt at lave selv.

Prøv det derhjemme

Du behøver ikke være den store barista for at lave matcha latte. Du starter nemlig med at lave matchaen helt som normalt. Det smukke, grønne pulver piskes sammen med varmt, endelig ikke kogende, vand i en skål. Det er absolut bedst at gøre med et fint piskeris i bambus, der er lavet til formålet, så har du ikke sådan et, kan jeg kun anbefale dig at købe det. Det gør arbejdet lettere, og jeg taler af erfaring.

Skal din latte være rigtig cremet og lækker, så skal mælken også piskes, inden den blandes i. Det synes jeg smager bedst, men det er selvfølgelig en smagssag, for du behøver ikke at gøre det. Mælken bør i hvert fald være lun, så den ikke køler teen for meget af.

Alt det, du skal bruge

Når det kommer til matcha, så vil jeg kun have det bedste. Derfor har jeg købt både min matcha te og mit piskeris på nettet. Her ved jeg, at min te altid har den klareste grønne farve, som kendetegner matcha te i den bedste kvalitet. Det er nemlig et af de områder, hvor den reneste og bedste kvalitet bestemt kan svare sig, for det smager bedre som te, hvad end det er en latte eller ej.

Nu skal jeg bare lære at lave fine mønstre i min latte med mælken, og så er det helt perfekt.